I love music, I love drama, I love life

Proiectul multilateral Comenius (2013-2015) a reunit parteneri din Spania, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Turcia, având ca obiectiv principal cunoaşterea genurilor muzicale şi a teatrului în Europa.

Pe parcursul a doi ani, elevii noștri au avut ocazia de a experimenta și realiza lucruri minunate, ieșind din universul comun al sălii de clasă și explorând alte civilizații și culturi. Astfel, au învățat despre instrumentele muzicale ale partenerilor și a felului în care acestea sunt integrate în procesul de învățare. Au aprofundat frumusețea ritmurilor irlandeze, a valsului polonez și a tarantelei italiene și la rândul lor, au arătat energia dansurilor românești.

Au descoperit ce înseamnă un lip dub și au creat unul cu scopul de a prezenta școala și felul lor de a fi.

Dar activitatea cea mai intensă și plină de satisfacții a fost punerea în scenă a unui muzical bazat pe Sunetul muzicii, activitate care a implicat creativitate, aptitudini artistice, competențe lingvistice, spirit de echipă.

Ne-am dorit un astfel de proiect prin care să arătăm comunității roadele muncii și educației noastre, iar Europei faptul că Școala Gimnazială nr.5 este un partener de încredere.